75e editie Gondelvaart Aldeboarn verplaatst naar 2022

ALDEBOARN- De 75e editie van de Gondelvaart Aldeboarn, die gepland staat op 27 augustus 2021, wordt verplaatst naar 26 augustus 2022. De reden van het wederom opschuiven van de datum heeft alles te maken met de onzekerheid rondom Covid-19.

Organisator Oranje Nationaal vindt dat de Gondelvaart het verdient om onder feestelijke omstandigheden gevierd te worden. Zeker nu de 75e editie op stapel staat, waar zo lang naar uitgekeken is.

Normaal gesproken wordt rond deze tijd door de buurten en groepen begonnen met “gondelen” (= het bouwen van een gondel). Op dit moment, onder de huidige omstandigheden en beperkingen, is gondelen echter niet verantwoord. Beginnen met bouwen op een later tijdstip, bijvoorbeeld begin juli, is evenmin een optie. De bouwtijd zou dan te kort zijn, en dit zou leiden tot verlies van kwaliteit. Dit staat haaks op de doelstelling van de organisatie en alle gondelbouwers: een kwalitatief uitmuntende Gondelvaart organiseren. Er rest de organisatie dan ook geen andere keuze dan de 75e editie van de Gondelvaart weer een jaar uit te stellen.

Wel is de organisatie plannen aan het uitwerken zodat, binnen de dan geldende maatregelen, er tóch enkele festiviteiten plaats kunnen vinden in het dorp. Afgelopen jaren is al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor aankomende zomer. De verplaatsing betekent dat er nog meer ruimte is om van de Gondelvaart in 2022 een extra onvergetelijke jubileumeditie te maken.

Met meer dan 10.000 bezoekers is de Gondelvaart Aldeboarn één van de grootste culturele evenementen te water in de provincie. Dit jaarlijkse evenement bestaat al sinds 1945. In al deze jaren ontwikkelde de Gondelvaart zich van een optocht op het water tot een spektakel met rond de 15 drijvende objecten, welke bijna volledige theaterproducties zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne via 06 21 53 28 96

Anderen bekeken ook