Wijze van varen

01 - Weaze Westein
02 - Little Rascals
03 - Fjoer Fretters
04 - Untfangersbuorren
05 - Taco's Each
06 - De Dyk
07 - Braksdyk
08 - It Lege Midden
09 - Fredestein
10 - Femmes Fatale
11 - Tusken wal en Skip
12 - Runom Boksleat
13 - Mie inoar ien
14 - Eastein
01 - Weaze Westein
Lit de liuw mar lekker koese

In the jungle, the mighty jungle, the lion sleeps tonight. In the jungle the quiet jungle, the lion sleeps tonight.

02 - Little Rascals
Friesland zonder Groningen

Groningen heeft veel aardbevingen en in Friesland moeten we dat voorkomen. Bij deze sluit Friesland zich af van Groningen om het land veilig te houden.

03 - Fjoer Fretters
Gepetto’s wurkpleats

Do leauwst net in mearkes, Net yn in frjemd soart fan krêft. Mar do hopest doch stil op in wûnder seist sêft. Do leauwst net yn alles mar do kinst alles ha.Leauw mar yn my en winskje mar ta. Want ik bin in Timmermanstsjoender.

04 - Untfangersbuorren
Dark side of the Moon

Niemand, nee niemand weet van de Dark side of the moon….. Tot voor kort. Chinezen weten na hun geslaagde landing intussen meer. Waar Amerikanen al sinds 1969 eindeloos zitten te staren naar hoe hun geplante vlag langzaam vergaat tegen de achtergrond van het diepe zwart, zien Chinezen bijzondere taferelen. De maan, toch niet zo’n levenloos stuk steen in een oneindig niets.

05 - Taco's Each
De nije klean fan de keizer

In bekend mearke fan Hans Cristiaan Andersen yn in nij jaske. De keizer pronket mar al te graach mei de moaiste klean en de aldernijste moade is wol hiel bysûnder: allinne te sjen as je der ferstân fan hawwe. Wa it net sjocht sil wol te dom wêze en wa wol dat no tajaan? Geane jo mei yn wat jo foarspegele wurdt of doare jo jo eigen lûd hearre te litten?

06 - De Dyk
De Fjildslach by Boksum

Tidens de Tachtigjierriche Oarloch, wie der in fjildslach by Boksum. In oermânsk Spaansk leger kaam in legerke Fryske striders oer it mêd. Nei in dappere slach moasten de Friezen úteinlik belies jaan.

07 - Braksdyk
Grand-Prix of Grand-Nix?

Les Boarnster Horsemen….. Gaan deze mannen voor goud? Of doen ze het helemaal fout?

08 - It Lege Midden
Kerstfeest in de zomer

De duisternis over de Boarne valt wordt alles mogelijk. Dromen worden waar en sprookjes werkelijkheid. In deze twilight zone kunnen we ook kerstfeest vieren in de zomer. Merry Christmas!

09 - Fredestein
De varende rechter

Meester Frank Visser heeft zijn auto ingeruild voor een eigen Boarnstergondel! Hij bemiddeld in een langslepende burenruzie bij (on)Fredesstein. “Dit is het verhaal” en hier moeten jullie het mee doen.

10 - Femmes Fatale
Tien jaar Femmes Fatale

Al 10 jaar zijn wij trouw aan het gondelbouwen. Dit geeft soms wat stress, maar wij grijpen niet naar de fles. Hoe komen deze gondels toch elk jaar tot stand? Van de bajes tot aan wonderland. Wij geven een kijkje achter de schermen! Met al onze gondeljaren gebundeld in een boek, om met jullie velen te delen. Maar wordt het dan nu echt te druk? Wordt dit het laatste hoofdstuk..

11 - Tusken wal en Skip
Is dit wier of is dit ferrifelnijs

“Wa smyt dochs al dat ferrifelnijs de wrâld yn? Hokker nijs spilet hjir yn Aldeboarn? En hoe giet it  as diggelfjoer it web oer? Jo kinne it folgje op Switter…”

12 - Runom Boksleat
Latijns-Amerikaanse dans en muziek

Ontstaan na de kolonisatie van Zuid-Amerika. Een mix van Afrikaanse – (slaven) en Zuid-Europese (kolonisten) culturen.

13 - Mie inoar ien
De alchemist

Een combinatie van wetenschap en magie, die in vroeger eeuwen werden bedreven met het doel elementen in elkaar te veranderen. Van ziek naar gezond, van oud naar jong, van lood naar goud. Alchemisten hielden zich bezig met het maken van medicijnen, elixers, parfum, mineralen en metalen. We nemen je mee terug in tijd..

14 - Eastein
Creepy, kooky & spooky

Een nieuwe rijke, macabere en excentrieke  familie in Aldeboarn……….. Ze zijn zich niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden. Durft u op bezoek te gaan?????

Menu