Dorpsfeest

Drie dagen feest

De Gondelvaart is het hoogtepunt van drie dagen feest. Na maanden van bedenken, plannen, bouwen en oefenen is het op donderdag eerst tijd voor de jeugd uit het dorp. Zij genieten eerst van een jeugdvoorstelling en openen aansluitend het Gondelvaart weekend met het Gondelvaartlied. In de avond strijden de buurten hun eerste strijd tijdens de buurtavond.

De vrijdag staat geheel in het teken van de Gondelvaart, de laatste puntjes op de i en oefenen! Vanaf 17.00 uur start de gondelmarkt rondom de Boarn met diverse stands, streekproducten en optredens. Vanaf 21.00 uur bij het vallen van de avond, doven we de verlichting en is het tijd voor de 75ᵉ editie van de Gondelvaart.

De zaterdag is de dag van het buurtkamp. De aftrap, het openingsspel, vindt sinds een aantal jaren plaats in het dorp, aan het water. Aansluitend strijden de buurten verder op het feestterrein. Zaterdagavond is eveneens de slotavond met de bekendmaking van de verschillende winnaars: De winnaar van de buurtavond, de winnaar van de buurtversiering, de winnende gondels, de winnaar van het buurtkamp en tot slot, de winnaar van het schild. De winnende buurt, de overall winnaar van drie dagen feest.

Anderen bekeken ook

Menu