Juryverslag Gondelvaart 2017

Wat zei de jury over de 72ste Gondelvaart?

Hoogstwaarschijnlijk genieten duizenden mensen na van een prachtige 72e Gondelvaart. Er was veel verscheidenheid: Van Boarnster taartbakkers tot de Maori’s uit Nieuw-Zeeland en van Minecraft tot vliegerende Indiërs. Het niveau lag erg hoog dit jaar. Wat een spektakel, wat een feest en wat een voorrecht om hier bij te kunnen te zijn. Geweldig Boarnsters, wat een prestatie om dit weer met elkaar neer te zetten. De uitslag:

Plaats 1 Een sprookje! Een gondel met heel veel details. De vogelverschrikkers waren op veel verschillende manieren uitgebeeld. De gondel was ook fantastisch uitgelicht. Allemaal hoogteverschillen maar wel allemaal de zelfde richting op. Daardoor heerste er veel rust en een goed ritme. Ook de materiaalkeuze was zeer goed. Het concept was heel sterk omdat het echt iets was van hier en de gondel kwam goed binnen door de extreem hard schreeuwende vogels. De Boarnster fûgelferskrikkers van buurt: Weaze/Westein met totaal 66,3 punten.

Plaats 2 Wat een hoogte! Heel knap gedaan dat de touwtjes van de vliegers niet in elkaar verstrikt raakten. De afwerking was goed en de mimiek van de spelers goed uitgevoerd. De vliegers zijn in Boarn aangekomen, maar wat zien we van Aldeboarn terug? Vliegerfestival India van buurt: Tusken Wal en Skip met totaal 65,6 punten

Plaats 3 Zoveel te zien op deze gondel, heel veel mooie details. Op de tafels stonden veel verschillende dingen en wat een humor! Leuke personages maakte de gondel verrassend. Er werd goed gespeeld! Er gebeurde heel veel en toch was er rust! Iets van een aangebrande koek of  paniek in de tent had misschien nog een extra dimensie gebracht. Hiel Boarn bakt van buurt: Eastein met totaal 64,2 punten

Plaats 4 Wat een vrolijk geheel! De kinderen speelden heel goed en bleven goed in hun rol. Er werd goed gebruikt gemaakt van de Boarn met een prachtige techniek. Het thema was actueel maar niet direct verrassend. De vormgeving had iets sterker gekund, denk dan aan de vormen van de bogen. Daarentegen waren de kleuren van het licht heel goed.  Fan bernewille kinne wy energjy optille van buurt: Mei inoar ien met totaal 62,6 punten

Plaats 5 Prachtig en verrassend hoe de kinderen uit de schatkist kwamen. Een mooie vondst van de iglo in de piramide, wat een mooie techniek. De vormen en kleuren waren zeer passend bij het geheel. Het spel had wel iets sneller gemogen! Verken, droom, ontdek! van buurt: Rûnom boksleat met totaal 62,5 punten

Plaats 6 Wat een spektakel van vecht en overlevingsdrang. Een prachtig plaatje kwam aanvaren, hierdoor een duidelijk begin van de gondel. Het spel was erg leuk om naar te kijken. Waar hebben jullie die brede man vandaan? In het decor zat een duidelijk ritme. Dit gaf rust aan het geheel. Jammer dat het verhaal iets te lang was. Panem et circenses van De Fjoerfretters met 62,4 punten.

Gedeelde plaats 7 Wat een actueel thema, waar zijn we eigenlijk mee bezig in ons digitale tijdperk? De gondel had een duidelijke inleiding, kern en slot en dat is zeer positief! De tekst in de  wijze van varen paste goed bij de gondel en het onderwerp, goed uitgelegd! De gondel had wel iets lichter gekund, je moest echt goed kijken. Reizen tussen de fysieke en de virtuele wereld van buurt: Untfangersbuorren. Met  61,6 punten.

Een zeer actueel thema. Echte girl power van dit moment, denk aan de winnende voetbalvrouwen. Wat een energie, wat een geweldige dans. Maar in hoeverre klopt de uitstraling van de kleding bij het concept van de Gondel? Past dit bij de discussie van feminisme alla 2017? Who run the world? Girls!! van Femmes Fatale met een totaal aantal punten van 61,6.

Plaats 9 Er kwam een prachtig plaatje aanvaren. De spelers zagen er prachtig uit! Een goed uitgewerkte choreografie. Bij zo’n idee vragen wij ons af: ‘Waar komt het idee vandaan?’. Het is dan ook een verrassend onderwerp. Het licht was heel constant, waardoor de gondel ook een ietwat statische uitstraling had. KIA ORA TANGATA Welkom mensen KA ORA KA ORA Ik leef ik leef van buurt: De Dyk. Met 61,4 punten.

Plaats 10 Heel ontroerend door z’n eenvoud maar waarom moest het zo klein? De aalscholvers waren prachtig gemaakt. De gondel had mooie details en een goede afwerking. Maar het beeld klopte niet in onze ogen. Het was net als een filmpje die te snel werd afgespeeld.  Vissen met aalscholvers van buurt: De Wynhoeke. Met een totaal van 58,8 punten.

Plaats 11 De Friese versie van de Voice of Holland is erg leuk bedacht! Drie herkenbare Fryske artiesten die leuke acts opvoerden al had het wel iets enthousiaster gemogen. Mooie details achter de schermen met leuke humor! De gondel had een verzorgde uitstraling en oogde compleet. De jury vroeg zich af waarom de stoelen niet draaiden? De Stim fan Fryslân van buurt: Taco’s Each. Met totaal 58,2 punten.

Plaats 12 De rauwe uitstraling door de geweren vonden wij heel positief en mooi gedaan. De gondel was daarentegen heel keurig en clean. Het bootje was een heel mooi detail en de 3D tv heel goed bedacht! Iets meer actie was de gondel ten goede gekomen en had de gondel iets meer energie gegeven!  Een compliment voor deze ‘nieuwe’ Gondelploeg. Knap gedaan en ga zeker zo door! Baby’s van de toekomst van The Little Rascals. Met totaal 57,3 punten.

Anderen bekeken ook

Menu