Uitslag & juryverslag Gondelvaart 2018

Wat zei de jury over de algemene indruk van de Gondelvaart.

Wat een respect hebben  wij voor alle buurten die gebouwd hebben in de warmste zomer ooit. Er was  dit jaar voor ieder wat wils. Iedereen heeft wat kunnen vinden in een gondel. De thema’s lagen ver uit elkaar. Grote contrasten van blijheid en verdriet. Er was goed acteerwerk. Veel ruimte voor theatrale momenten, de verhalen werden daarom mooi overgebracht! Een dikke pluim voor iedereen, het niveau lag zeer hoog dit jaar!

Dan nu de uitslag:

12
Een mooi, hedendaags, actueel thema. Het zet mensen tot denken. Een geweldig onderwater effect maar er ontbrak wat spel, dit was te statisch. De kreeft zag er geweldig uit! En de tikkende klok was mooi bedacht, dat was echt een emotioneel moment. Wat de jury betreft had het wel kritischer mogen zijn. Ondanks de ellende in de zee, was het toch een heel vrolijk geheel. Die vrolijkheid past eigenlijk niet bij het thema. Waarom  bijvoorbeeld geen plastic tussen de zwemmende vissen?
12e is geworden: Plastic soep van Mei Inoar Ien met 58,4 punten.

11
Gelukkig kon de jury nog voldoende zien om te jureren. Deze buurt was als enige aangesloten bij de Culturele Hoofdstad! Het onderwerp was heel sterk. Heel jammer dat de techniek jullie in de steek liet. Wat een pech! Maar geweldig dat iedereen door bleven spelen en het kindje bleef fietsen. We konden zien dat jullie trots zijn op jullie dorp! De kerktoren hebben we ontdekt en zag er prachtig uit.  11e is geworden: Gjin 11 mar 12 fonteinen. Aldeboarn hat syn eigen wetterspuiterij van Weaze/Westein met 58,9 punten.

10
Het zag er prachtig uit, we bleven kijken! Een sprookjeswereld? Heel indrukwekkend. Maar door de belichting kwam de spijkerstof niet goed uit. Alles van spijkerstof, wat knap gedaan maar dat is niet door iedereen gezien. Bij een deel van de jury is het concept jammer genoeg niet goed overgekomen. Wat wilden jullie uitbeelden? Knap dat jullie zo goed bleven dansen.  10e is geworden: Spijkerstorm van Rûnom Boksleat met 60,6 punten.

9
Jullie maakten een statement. De kinderen deden het echt fantastisch! Leuk dat ze echt een computerspel aan het spelen waren. Een paar bomen hadden we wel passend gevonden bij het buitenspelen. Het switchen van het licht was goed, heel mooi bedacht. De muziekkeus was ook passend, daardoor kwam het verschil van vroeger en nu goed naar voren! Wel jammer dat er vorig jaar al een gondel was met bijna hetzelfde verhaal!  9e is geworden: Sa’t bern boartsje, eartiids en tsjinwurdich van Fredestein met 62 punten.

8
Het was een plezier om naar te kijken. Een prettige, vrolijke kleurexplosie. Een echte feel good gondel. Het regeneffect was top, alles zeiknat. Ook de hagelslag vonden we erg leuk bedacht en uitgespeeld. Wat het spel betreft: Prachtig gedaan! Zoveel kinderen en vrolijke pruiken en steeds een lach op jullie gezicht, maar waarom zaten de kinderen niet echt onder moeders paraplu? 8e is geworden: Onder moeders paraplu van buurt: Taco’s Each. Met totaal 63 punten.

7
Het was heel goed afgewerkt. Perfect. De vertaling van de Muppets op de boot, het kraaiennest. De plaatsing van de poppen was fantastisch gedaan, het bewoog allemaal. Heel knap! En wat was de ronding van het schip knap gemaakt. Jullie zweepten het publiek echt op! Leuk dat jullie Jim Henson echt tot leven hebben gebracht. 7e is geworden: All hands on deck! van de Fjoerfretters met totaal 65,1 punten.

6
Een erg zwaar en gedurfd thema. Feministisch, en dat vinden onze vrouwelijke juryleden geweldig. Wat een triest, spannend en emotioneel gebeuren. Het spel was geweldig. In elk kamertje gebeurde iets. De meningen over deze gondel waren heel erg verdeeld binnen de jury. Het raakt je, of het raakt je niet.  6e is geworden: Lytse poppen efter de traaljes van Femmes fatale met totaal 65,5 punten.

5
Een prachtig decor en een heel mooi toneelspel. Jullie zagen er heel mooi uit allemaal. Het leek net of jullie affiniteit hebben met het onderwerp?!?! We hadden het gevoel dat er een Netflix trailer voorbij voer, gewoon zin om verder te kijken! Jullie zijn na vorig jaar keihard teruggekomen. Knap! Ga wel door met het spel tot het einde, ook als er een calamiteit is. 5e is geworden: Narcos van The Little Rascals met totaal 65,7 punten.

4
Een aangrijpend, actueel thema. De honingraten waren echt briljant bedacht heel organisch en mooi gemaakt. Ook de bloemen waren prachtig. De natuur knalde eraf. Het verschil tussen de bijen had duidelijker uitgebeeld kunnen worden. Ook hadden we voor andere muziek gekozen. Al met al werd de jury stuk voor stuk betoverd door jullie gondel! 4e is geworden: Hoofd en bijzaken van It Utein met 66 punten.

3
Hopaa! Heerlijke keiharde rock muziek! Een live drummer, die fantastisch kan drummen. Maar was de band in de war? We hoorden muziek van Nirvana! Master of Puppets is toch de benaming van een album van Metallica? De poppenspelers vielen bijna niet op waardoor de poppen echt tot leven kwamen. Heel knap en slim gedaan. De poppen maakten het samen met de muziek een gondel voor jong en oud! 3e is geworden: Master of puppets van ’T sil Weaze met 66,4 punten.

2
Wauw dit raakt! Het steampunk thema was goed doorgevoerd. Wat een werk, een echt technisch hoogstandje. De kleding was heel goed, maffe creaties. De silo was goed bedacht met de mensen erin maar ook de vrouw in de blauwe jurk kwam prachtig uit in het grijze, donkere geheel. Wat een details en passende kleuren. Prachtig allemaal! 2e is geworden: Mensen maakbaar…?? van De Dyk met 70 punten.

1
Alle elementen uit de serie zaten erin. Echt één verhaal, compleet met geur en rook. Geweldig toneelspel er gebeurde van alles. Er kwam een complete aflevering langsvaren. Fantastisch dat het bed omhoog ging. En ook nog een fantastisch slot. Ook knap dat de gondel niet rommelig was ondanks de vele spullen.  Een fantastische 1e plek voor jullie.
1e is geworden: ‘Allo’ ‘Allo’ van Eastein met 70,3 punten.

Anderen bekeken ook

Menu