Kunstwerk “De kunst van het leven”

Enthousiasme, saamhorigheid, authenticiteit en sterke dorpscultuur zijn een aantal kernwaarden van ons mooie dorp Aldeboarn. Waar andere dorpen op het platteland vergrijzen, steken wij juist gunstig af. Veel gezinnen, veel jeugd, veel ouderen kortom meerdere generaties. De Gondelvaart leeft in ons dorp er worden veel verhalen over verteld, maar het is nog nooit vastgelegd in een herkenbare verwijzing waar iedereen zijn verhaal in herkent.

We zijn geïnspireerd geraakt door Natasja Bennink. www.natasjabennink.nl. Een gewaardeerd en enthousiast jurylid van de Gondelvaart die met haar expertise de gondels op artistiek vlak beoordeeld. Een beeldhouwer die bekend is met de Gondelvaart en ook de kernwaarden van Aldeboarn herkent. Haar beelden hebben een prachtige, krachtige uitstraling die aansluiten bij onze droom. Het beeld bestaat uit acht handen van acht generaties Boarnsters die in duo’s van jong tot oud onze kernwaarden en de culturele waarden (Mienskip, groei, samen en strijd) van de Gondelvaart uitbeelden. De Boarnsters die model hebben gestaan, staan symbool voor alle inwoners en generaties in Aldeboarn.

Op 28 augustus 2020 is onder toeziend oog van Burgemeester van der Zwan het kunstwerk onthuld door Tess Bangma (6 jaar) en Dineke Troost (67 jaar), ze beelden samen groei uit op het beeld. Het kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking en subsidie van de Gemeente Heerenveen.

Anderen bekeken ook

Menu