Persbericht: 75e editie Gondelvaart Aldeboarn verplaatst naar 2021

75e editie Gondelvaart Aldeboarn verplaatst naar 2021

ALDEBOARN – De 75e editie van de Gondelvaart in Aldeboarn, die gepland stond voor eind augustus, wordt verplaatst naar 27 augustus 2021. De reden van het verschuiven van de datum heeft alles te maken met de onzekerheid rondom Covid-19.

Organisator vereniging Oranje Nationaal vindt dat de Gondelvaart het verdient om onder feestelijke omstandigheden gevierd te worden. Zeker nu de 75e jubileumeditie op stapel staat, waar zo lang naar uitgekeken is. Helaas is een evenement met duizenden mensen langs de waterkant in deze tijden simpelweg niet verantwoord. Ook het vierdaagse dorpsfeest, met de Gondelvaart op vrijdagavond als hoogtepunt, gaat niet door. 

Door deze beslissing nu al te nemen, sluit Oranje Nationaal alle risico’s uit. Uiteraard op het gebied van veiligheid, maar ook op financieel vlak. Afgelopen jaar is er al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor aankomende zomer. De verplaatsing betekent dat er nog meer ruimte is om van de Gondelvaart in 2021 een extra onvergetelijke jubileumeditie te maken. 

Met meer dan 10.000 bezoekers is de Gondelvaart Aldeboarn één van de grootste culturele evenementen te water in de provincie Friesland. Dit jaarlijkse evenement bestaat sinds 1945. In al deze jaren ontwikkelde de Gondelvaart zich van een optocht op het water tot een spektakel met rond de 15 drijvende objecten, welke bijna volledige theaterproducties zijn.

Noot voor redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen via – 06 20 56 19 44.

Anderen bekeken ook

Menu